Issues with setting up VPS services

Ask questions about dedicated servers here and we and other users will do our best to answer them. Please also refer to the self-help section for tutorials and answers to the most commonly asked questions.
Post Reply
The Doggy
New to forums
New to forums
Posts: 2
Joined: Tue Jul 16, 2019 1:50 am

Issues with setting up VPS services

Post by The Doggy » Tue Jul 16, 2019 2:24 am

Hi all, I've been trying to configure my CentOS 7 VPS with all the services I want to run but I'm having issues actually establishing connections to those services, Apache times out whenever I try to browse to the server's IP address, same with Webmin, Usermin and anything else I try to connect to remotely except for SSH.

Here's the contents of /var/log/httpd/error_log:

Code: Select all

[Mon Jul 15 22:46:23.531497 2019] [core:notice] [pid 11734] SELinux policy enabled; httpd running as context system_u:system_r:httpd_t:s0
[Mon Jul 15 22:46:23.532295 2019] [suexec:notice] [pid 11734] AH01232: suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
AH00558: httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using fe80::216:3eff:fee6:1b19. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
[Mon Jul 15 22:46:23.545620 2019] [auth_digest:notice] [pid 11734] AH01757: generating secret for digest authentication ...
[Mon Jul 15 22:46:23.546364 2019] [lbmethod_heartbeat:notice] [pid 11734] AH02282: No slotmem from mod_heartmonitor
[Mon Jul 15 22:46:23.548723 2019] [mpm_prefork:notice] [pid 11734] AH00163: Apache/2.4.6 (CentOS) configured -- resuming normal operations
[Mon Jul 15 22:46:23.548738 2019] [core:notice] [pid 11734] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd -D FOREGROUND'
[Tue Jul 16 01:33:16.916353 2019] [mpm_prefork:notice] [pid 11734] AH00170: caught SIGWINCH, shutting down gracefully
[Tue Jul 16 01:33:18.042394 2019] [core:notice] [pid 14062] SELinux policy enabled; httpd running as context system_u:system_r:httpd_t:s0
[Tue Jul 16 01:33:18.043204 2019] [suexec:notice] [pid 14062] AH01232: suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
AH00558: httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using fe80::216:3eff:fee6:1b19. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
[Tue Jul 16 01:33:18.065717 2019] [auth_digest:notice] [pid 14062] AH01757: generating secret for digest authentication ...
[Tue Jul 16 01:33:18.066327 2019] [lbmethod_heartbeat:notice] [pid 14062] AH02282: No slotmem from mod_heartmonitor
[Tue Jul 16 01:33:18.088305 2019] [mpm_prefork:notice] [pid 14062] AH00163: Apache/2.4.6 (CentOS) PHP/7.3.7 configured -- resuming normal operations
[Tue Jul 16 01:33:18.088325 2019] [core:notice] [pid 14062] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd -D FOREGROUND'
As for server configuration all I've done so far is change SSH to use key pairs, did a yum update, installed Apache, PHP, phpMyAdmin, Webmin, Usermin, MySQL Community Server 8.0, a CS:GO server and a HL2:DM server.

I ran an nmap scan and it showed that all the ports that my services are running on are filtered except for SSH, which is open:
Image
10000 and 20000 are Webmin and Usermin respectively and 27015 is currently the HL2:DM server.

From what I've read nfo blocks only port 25 for the first two weeks of a service. I haven't configured a firewall on the VPS or in the control panel so I'm just stuck here scratching my head trying to figure out what's going on, if anyone has some idea please let me know! :D

User avatar
hiimcody1
Staff
Staff
Posts: 1267
Joined: Wed Dec 28, 2011 4:59 pm

Re: Issues with setting up VPS services

Post by hiimcody1 » Tue Jul 16, 2019 5:19 am

The Doggy wrote:
Tue Jul 16, 2019 2:24 am
Hi all, I've been trying to configure my CentOS 7 VPS with all the services I want to run but I'm having issues actually establishing connections to those services, Apache times out whenever I try to browse to the server's IP address, same with Webmin, Usermin and anything else I try to connect to remotely except for SSH.

Here's the contents of /var/log/httpd/error_log:
-snip-

As for server configuration all I've done so far is change SSH to use key pairs, did a yum update, installed Apache, PHP, phpMyAdmin, Webmin, Usermin, MySQL Community Server 8.0, a CS:GO server and a HL2:DM server.

I ran an nmap scan and it showed that all the ports that my services are running on are filtered except for SSH, which is open:
-snip-
10000 and 20000 are Webmin and Usermin respectively and 27015 is currently the HL2:DM server.

From what I've read nfo blocks only port 25 for the first two weeks of a service. I haven't configured a firewall on the VPS or in the control panel so I'm just stuck here scratching my head trying to figure out what's going on, if anyone has some idea please let me know! :D
From my understanding, CentOS uses a firewall by default. Have you verified that one isn't running at all?

The Doggy
New to forums
New to forums
Posts: 2
Joined: Tue Jul 16, 2019 1:50 am

Re: Issues with setting up VPS services

Post by The Doggy » Tue Jul 16, 2019 1:51 pm

hiimcody1 wrote:
Tue Jul 16, 2019 5:19 am
From my understanding, CentOS uses a firewall by default. Have you verified that one isn't running at all?
Firewalld was running lol, I feel dumb now. Thanks.

Post Reply