What is going on with installing HLDS for 1.6!

Ask questions about dedicated servers here and we and other users will do our best to answer them. Please also refer to the self-help section for tutorials and answers to the most commonly asked questions.
Post Reply
blood2k
New to forums
New to forums
Posts: 7
Joined: Tue Oct 18, 2016 11:15 pm

What is going on with installing HLDS for 1.6!

Post by blood2k » Sat Dec 14, 2019 3:15 pm

Hey guys,

Today I ran into an issue I never once had on a linux box. I run a full machine built by NFO and today I had to re-install my server completely just to clean things up. The issue is, now that I re-installed HLDS using SteamCMD my HLDS won't launch a normal cs 1.6 server.

I've went through all the needed steps on valve for installing STEAMCD on Debian and then using that to download HLDS + 1.6. However, I'm stuck now when launching the server

/hlds_run -game cstrike +port 27015 -pingboost 2
+sys_ticrate 1100 +maxplayers 32 +map de_dust2 -debug -autoupdate &

But.. this server is nowhere to be found online, I can't manually connect through console or see it on my list

Here's where things get even weirder.

I had my standalone server IP addresses switched over to this full machine build so the IP on this box originally was different. I followed all needed steps with CEO John to get my IP transferred to this box. So what I'm noticing now is when I launch my CS 1.6 server using

/hlds_run -game cstrike +port 27015 -pingboost 2
+sys_ticrate 1100 +maxplayers 32 +map de_dust2 -debug -autoupdate &

My server console is showing my server IP address is something totally different... it's an IP address of a CS:GO server ??

But when I specifiy in launch paremeter +ip XX.XXX.XX
It launches with the proper IP as it should, but the server is nowhere to be found.


Somebody help please.. this is a fresh SteamCMD hlds install and nothing makes any sense.

User avatar
TimeX
Staff
Staff
Posts: 1429
Joined: Thu Jul 22, 2004 12:24 am
Location: Big Bear, CA

Re: What is going on with installing HLDS for 1.6!

Post by TimeX » Sat Dec 14, 2019 4:33 pm

If the server IP is not set, it will bind to whichever IP it finds first on the machine, so it is best to bind it to a specific IP if you have more than one on your machine.

Have you checked the server logs to see what errors are showing there?
TimeX

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12359
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: What is going on with installing HLDS for 1.6!

Post by Edge100x » Sat Dec 14, 2019 11:45 pm

You would need to use +ip x and put everything on one line instead of two.

Are you seeing it as listed on the master server at http://api.steampowered.com/ISteamApps/ ... 001?addr=x (where "x" is the IP)?

What do you see from the output of "status"?

As far as I know, our own managed servers are showing up normally.

3Fingers
New to forums
New to forums
Posts: 12
Joined: Sun Jan 08, 2017 9:39 pm

Re: What is going on with installing HLDS for 1.6!

Post by 3Fingers » Mon Dec 16, 2019 7:53 am

blood2k wrote:
Sat Dec 14, 2019 3:15 pm

/hlds_run -game cstrike +port 27015 -pingboost 2
+sys_ticrate 1100 +maxplayers 32 +map de_dust2 -debug -autoupdate &
Shouldn't there be a . before the /

./hlds_run -game cstrike +port 27015 -pingboost 2
+sys_ticrate 1100 +maxplayers 32 +map de_dust2 -debug -autoupdate &

Post Reply