Webhosting on VDS

Ask questions about dedicated servers here and we and other users will do our best to answer them. Please also refer to the self-help section for tutorials and answers to the most commonly asked questions.
Excel Gamers
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 22
Joined: Fri Sep 09, 2011 4:06 am

Webhosting on VDS

Post by Excel Gamers » Fri Sep 09, 2011 4:09 am

Is it possible to manually configure IIS, or do I HAVE to buy webhosting?

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12433
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: Webhosting on VDS

Post by Edge100x » Fri Sep 09, 2011 8:03 am

You can run IIS yourself on an unmanaged Windows VDS if you would like.

Excel Gamers
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 22
Joined: Fri Sep 09, 2011 4:06 am

Re: Webhosting on VDS

Post by Excel Gamers » Fri Sep 09, 2011 11:15 am

Is there a tutorial somewhere on how to configure IIS?

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12433
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: Webhosting on VDS

Post by Edge100x » Fri Sep 09, 2011 11:22 am

We don't have one in our KB, but there are a ton out there that can be found easily with search engines. Here's a basic one from Microsoft: http://support.microsoft.com/kb/323972, and a more comprehensive one that also talks about PHP: http://learn.iis.net/page.aspx/26/insta ... ing-iis-7/

Excel Gamers
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 22
Joined: Fri Sep 09, 2011 4:06 am

Re: Webhosting on VDS

Post by Excel Gamers » Fri Sep 09, 2011 11:33 am

Yes, I have found some tutorials but I always get to a step that I cant do. In the first link you gave me this step I get stuck on "3. Double-click Administrative Tools, and then double-click Internet Services Manager." In administrative tools their is no "Internet Services Manager"?

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12433
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: Webhosting on VDS

Post by Edge100x » Fri Sep 09, 2011 12:03 pm

Do you have the IIS role installed? If not, you will need to install it first.

Excel Gamers
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 22
Joined: Fri Sep 09, 2011 4:06 am

Re: Webhosting on VDS

Post by Excel Gamers » Fri Sep 09, 2011 12:10 pm

Nope Im trying to do this from scratch, as the VPS is given to me.

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12433
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: Webhosting on VDS

Post by Edge100x » Fri Sep 09, 2011 12:30 pm

IIS is not installed by Microsoft by default, so you'll need to install its role.

Excel Gamers
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 22
Joined: Fri Sep 09, 2011 4:06 am

Re: Webhosting on VDS

Post by Excel Gamers » Fri Sep 09, 2011 12:36 pm

Does this effect the game server's that I am running on it?

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12433
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: Webhosting on VDS

Post by Edge100x » Fri Sep 09, 2011 1:07 pm

It should not, unless it requires a reboot (but it will let you know if that is the case).

Excel Gamers
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 22
Joined: Fri Sep 09, 2011 4:06 am

Re: Webhosting on VDS

Post by Excel Gamers » Mon Sep 12, 2011 5:23 am

I really just can't set is this IIS. All I want it for is a FastDL for my server's. Can you give me a guide on how to do it on one of nfoservers VPS server on windows 2003. All the guides by googleing are not helping. I seem to get stuck on something.

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12433
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: Webhosting on VDS

Post by Edge100x » Mon Sep 12, 2011 9:37 am

I'd recommend using Apache, but that's just because I am more familiar with Apache, and it's easy. It would just involve:

1. Installing Apache using their installer.
2. Putting the folder that you want to offer through fast download in the Apache htdocs folder (something like c:\Program files\Apache\htdocs).

.=QUACK=.Major.Pain
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 1573
Joined: Sun Jun 26, 2011 8:03 am

Re: Webhosting on VDS

Post by .=QUACK=.Major.Pain » Mon Sep 12, 2011 11:03 am

Excel Gamers wrote:I really just can't set is this IIS. All I want it for is a FastDL for my server's. Can you give me a guide on how to do it on one of nfoservers VPS server on windows 2003. All the guides by googleing are not helping. I seem to get stuck on something.
Let me see if I can get you some instructions.
I set mine up, but I need to connect to the server to find where I did it.
I will post it shortly.
Visit gspreviews.com And Rate & Review Your Old & Current GSP's
Find Your GSP Coupons at gspreviews.com/coupons/

.=QUACK=.Major.Pain
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 1573
Joined: Sun Jun 26, 2011 8:03 am

Re: Webhosting on VDS

Post by .=QUACK=.Major.Pain » Mon Sep 12, 2011 11:19 am

Ok - found it quicker than I thought.

First, you have to enable your OS on your server.
(When IIS is enabled, it requires files from the OS disk)
1) Login to your server control panel
2) Goto Server Control Panel
3) Go to the bottom and set Drive #1 to your OS on your server.
4) Click on Change Drive Configuration to save settings.

Next, open the remote access to your server.
1) Click on Start, Settings, Control Panel, Add or Remove Programs
2) Click on Add/Remove Windows Components on the left side of the page.
3) A popup window will appear, and then double click on Application Server.
4) Next, enable (check) Internet Information Services (IIS)
5) Click on OK and then Next on the windows to close them.
(During the above step, windows will install the files from the OS disk)

That's about it. You may be required to restart the server. Probably worth it to do it anyway.
Visit gspreviews.com And Rate & Review Your Old & Current GSP's
Find Your GSP Coupons at gspreviews.com/coupons/

Excel Gamers
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 22
Joined: Fri Sep 09, 2011 4:06 am

Re: Webhosting on VDS

Post by Excel Gamers » Tue Sep 13, 2011 9:18 pm

If I use apache like you recomend. What would be the url to put in my server.cfg.

Also in the installer it asks for domain and server name? What should I fill these in with?

Thank for your help.

Post Reply