SSL times out then works after refresh

Ask questions about dedicated servers here and we and other users will do our best to answer them. Please also refer to the self-help section for tutorials and answers to the most commonly asked questions.
Post Reply
rivanor
New to forums
New to forums
Posts: 11
Joined: Mon Dec 06, 2010 4:31 pm

SSL times out then works after refresh

Post by rivanor » Fri Jan 06, 2012 8:34 am

Hello,

I've had a VDS for probably over a year now and really like it. The TF2 and L4D2 servers work great. I also run a web site with apache (the server is on ubuntu) and the HTTP works fine but the HTTPS is something I've always had problems with and have never really been able to figure out.

Basically, when HTTPS hasn't been used in a while (or so that is my impression) it goes to sleep and the first time a browser such as chrome tries to access it, it times out. After that, if you refresh it works.

I've tried setting up a cron job to "keep it awake" so to speak but that doesn't seem to work reliably. I realize that hosting an SSL web site isn't the main point of these VDS servers but I just thought I'd throw this out there and see if anyone has any ideas of what I could try.

thx!

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12287
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: SSL times out then works after refresh

Post by Edge100x » Fri Jan 06, 2012 10:12 am

What webhosting software are you running (is it Apache)? What shows in the log for the software, and in the system log, when you are retrieving the page and it is timing out?

Post Reply