phpbb forum endless login loop after domain move

Connect with other users about what to run on your webhosting (and how to run it) here.
Post Reply
Pen
New to forums
New to forums
Posts: 3
Joined: Thu Feb 18, 2016 9:19 pm

phpbb forum endless login loop after domain move

Post by Pen » Thu May 14, 2020 5:53 pm

Hi all,

I've been trying to move my organization's phpBB website from my VDS on to NFO's webhosting solution for a while and I have reached the limits of my knowledge. For background, it was a phpbb 3.0x site that I have painstakingly migrated from 3.0 to 3.3 and subsequently also upgrade PHP on the Windows IIS in the VDS from 5.x to 7.4.1

On the VDS version of the phpbb forums, I have also changed the cookie name, cleared out the cache, and backed up the database (MySQL) before making any move attempt. On the VDS version, I am able to login with my legacy account name and password both to the board index and forums as well as the ACP even after changing cookie names in between each attempt.

One constant for every attempt I'm listing below always happens, I can not log in to the forums once moved off the VDS to the NFO webhost without getting stuck in an endless login loop. The forum on the VDS with the same DB tables and data and the same phpbb files does not present me with this login loop with the following error message:

Code: Select all

You exceeded the maximum allowed number of login attempts. In addition to your username and password you now also have to pass the CAPTCHA test.
Things I have tried:
  • I have tried using the NFO auto-install of phpbb and uploaded the DB from the VDS to the NFO hosted MySQL database with an updated config.php file
  • I have tried using the NFO auto-install of phpbb and then replaced the phpbb files and the DB from the VDS to the NFO hosted webhost and the MySQL database (wiping first)and updated config.php file to match the VDS info
  • I have tried SFTP-ing all the phpbb files from my VDS to the NFO webhost, wiping and importing the DB (wiping first again) and updating the config.php
In between these attempts, I have also used the "fix incorrect cookie settings" script mentioned in; http://www.phpbb.com/support/docs/en/3. ... -settings/

I am at my wit's end and I think at my technical limit of what to do here.

For comparison, here are my phpinfo files for each solution:
working forums on VDS: http://zion.me109clan.org/phpinfo.php
non-working forums on NFO webhost: http://www.me109clan.org/phpinfo.php

One of the major differences I see between the two is that NFO's version of PHP is 7.2.24 and mine on the VDS is 7.4.1

I'm sure I'm missing some information that may be helpful to you all, sorry if I haven't included it. I'm tired, if there's anything you need to help me troubleshoot this issue I would be happy to provide. This board was founded in 2006, we have over 15 years of information here that I'd rather not lose. I don't want the boards on the VDS if possible as I only got it up and running on the VDS to work out that painful transition from the old phpbb and php versions it was dependent on to more up to date versions of the framework and forum code. I want to remove IIS and the site from the VDS and not host it there if at all possible.

Thank you,
Pen

Pen
New to forums
New to forums
Posts: 3
Joined: Thu Feb 18, 2016 9:19 pm

Re: phpbb forum endless login loop after domain move

Post by Pen » Thu May 14, 2020 9:58 pm

AAAAaaaaaannd of course the same night I post a "HELP!" thread, I figure it out.
The conversions of both phpbb and php left me with unsupported passwords as the hashing algorithms changed.

For anyone that runs into this, see: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2536701

Now I don't know if there is a clean way to do this for a LARGE amount of users but I can at least do it manually, one by one, using https://www.useotools.com/phpbb3-passwo ... tor/output

Post Reply