Quickmatch fails

Post Reply
RadicalMode
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 23
Joined: Sat Sep 10, 2011 11:15 am

Quickmatch fails

Post by RadicalMode » Wed Jul 11, 2012 11:03 pm

I tried to join a game using the Quickmatch button and here are the results...

It returned only small servers (24 or 32 players), most are rush or TDM.

Also, the matchmaking system was redirecting to servers in Europe with more than 400ms!!

I always play on conquest 64 servers based in US.

1 - ::[iPwn] 24/7 Canals | Noobs Welcome! | 100tix, 32P NOCAMP
32
TDM
no ping


2 - =[Ss]= Samurai Soldiers # 4 / Noshahr Canals / TDM,
32
TDM
ping 426ms

3 - [FUB] F'ed Up Brothers United
24
Rush
no ping

4 - =KZN= Canals TDM 24/7
24
TDM
ping 426ms

5 - Canals KNIFE ONLY rush
24
Rush
no ping

6 - Legion of Devil #2 | Conquest fast Spawn
24
Conquest
no ping

7 - Canals KNIFE ONLY rush
24
Rush
no ping

8 - -=gamers-for-fun.net=-Caspian/Firestorm/Kharg[GameMe]
32
no ping

9 - #meisterjaeger mixed Mode Spielwiese | GGC
32
Conquest
no ping

10 - FLYING DOCTORS @ [dub] CANALS ONLY 4netplayers.de
32
TDM
no ping

11 - Canals KNIFE ONLY rush
24
TDM
206ms

12 - FLYING DOCTORS @ [dub] CANALS ONLY 4netplayers.de
32
TDM
no ping

13 - FLYING DOCTORS @ [dub] CANALS ONLY 4netplayers.de
32
TDM
ping 209 ms

14 - STRIKE BATTLE [24/7 RUSH] 200% Tickets by ngz-server.de
24
Rush
no ping

15 - STRIKE BATTLE [24/7 RUSH] 200% Tickets by ngz-server.de
24
Rush
no ping

16 - STRIKE BATTLE [24/7 RUSH] 200% Tickets by ngz-server.de
24
Rush
no ping

17 - -=Exit=- 5 | Noshar Canals | TDM ONLY
24
TDM
no ping

18 - Canals KNIFE ONLY rush
24
Rush
no ping

19 - /KoS/ TEAM DEATH MATCH (kosgaming.net)
32
TDM
no ping

20 - RR Team Server #2
24
Rush
no ping

I appreciate if you do same thing, so we can compare the results. :)

User avatar
TimSad
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 754
Joined: Thu Jun 30, 2011 6:27 pm

Re: Quickmatch fails

Post by TimSad » Wed Jul 11, 2012 11:54 pm

What filters did you have selected? Those are taken into account while Quick Match places you in a server.
                                                Our NFO Battlefield Servers!
ImageImage
Image

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12382
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: Quickmatch fails

Post by Edge100x » Thu Jul 12, 2012 10:39 am

Yes, the only way you will be placed into 64-slot servers is if you have Conquest Large selected, as it is the only mode that officially supports 64 slots.

We talk a bit more about QM here: http://www.nfoservers.com/forums/viewto ... =70&t=5942

RadicalMode
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 23
Joined: Sat Sep 10, 2011 11:15 am

Re: Quickmatch fails

Post by RadicalMode » Thu Jul 12, 2012 12:39 pm

TimSad wrote:What filters did you have selected? Those are taken into account while Quick Match places you in a server.
no filters... also I've clicked on the reset filters button.

please try it and let me know your results.

RadicalMode
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 23
Joined: Sat Sep 10, 2011 11:15 am

Re: Quickmatch fails

Post by RadicalMode » Thu Jul 12, 2012 12:46 pm

Edge100x wrote:Yes, the only way you will be placed into 64-slot servers is if you have Conquest Large selected, as it is the only mode that officially supports 64 slots.

We talk a bit more about QM here: http://www.nfoservers.com/forums/viewto ... =70&t=5942
All RSPs should make a formal complaint about it, because all 64 slot servers owners are desperate.

Dice is populating 24/32 slots TDM/Rush servers and leaving the 64 conquest servers empty.

Dice folks just need to check the Gametracker rank... 32 slots servers are just a few pages on the rank close to the 64 slots servers. Makes no sense at all. :?

User avatar
TimeX
Staff
Staff
Posts: 1432
Joined: Thu Jul 22, 2004 12:24 am
Location: Big Bear, CA

Re: Quickmatch fails

Post by TimeX » Fri Jul 13, 2012 8:29 pm

There is actually quite a bit of reporting on the back end of things from RSP's to DICE. Many issues made known, many looked at, EA/DICE decides what to work on. :?
TimeX

CPx4
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 27
Joined: Fri Mar 23, 2012 10:15 am

Re: Quickmatch fails

Post by CPx4 » Fri Aug 03, 2012 7:34 pm

RadicalMode, I know this is a little old, but I have 2 ProCon Plugin suggestions for Server operators...

1) Get 'Adaptive' server size plugin for ProCon. You can certainly start your server at 32 players (for example), and when you have 28 players (also for example), you can start gradually bumping the player limit upwards towards 64.

2) You can use the 'Ultimate Map Manager' plugin ($5 donation I think). You can start your map with Conquest (NOT Conquest Large), and each round, it does a check on # of players. If you tell it to, you could switch to Conquest Large if the last round ended at 28 players.

These both will help you 'kick start' your server (with Quick Match), and gradually work up to the Mode/Player Count that you desire (Conquest Large, 64 players).

- CPx4

Post Reply