teamspeak 3 domain name

Post Reply
frev
New to forums
New to forums
Posts: 3
Joined: Fri Apr 05, 2013 11:27 am

teamspeak 3 domain name

Post by frev » Fri Apr 05, 2013 11:31 am

I need help in connecting our server via our domain name and if possible without the port. Since I don't really know much about this, I'll tell you what i tried so far. I first used a service called ts3dns.com which works completely but requires you to pay. Using that service, I can connect to ub.ts.nfoservers.com from ts.ubgaming.tk by providing the server ip:port (66.150.214.9:7120) and creating a CNAME to ts3dns.com . So I was thinking there has to be a way to do this in using maybe an SRV record? I tried to do this SRV:
_ts3._udp.voice.ubgaming.tk. 300 IN SRV 1 100 7120 ub.ts.nfoservers.com.
The above did not work so I tried creating a CNAME for ts. ubgaming.tk to ub.ts.nfoservers.com and THAT didn't work.
I also tried doing an A record for 66.150.214.9 and creating an SRV with port pointing to the A record. If anyone could help me set this up, It would be greatly appreciated.

User avatar
kraze
Staff
Staff
Posts: 4357
Joined: Fri Sep 17, 2010 9:06 am
Location: California

Re: teamspeak 3 domain name

Post by kraze » Fri Apr 05, 2013 12:23 pm

It is not possible to do so unless you are using a port. You would need to use TS3dns if you didn't want to use a port.

If your domain name is hosted with us you can follow these guide for setting up an "A" record to point it to the IP:
http://www.nfoservers.com/forums/viewto ... =19&t=7428
but the port is required.

This would also work on another host.
@Kraze^NFo> Juski has a very valid point
@Juski> Got my new signature, thanks!
@Kraze^NFo> Out of context!
@Juski> Doesn't matter!
@Juski> You said I had a valid point! You can't take it back now! It's out there!

frev
New to forums
New to forums
Posts: 3
Joined: Fri Apr 05, 2013 11:27 am

Re: teamspeak 3 domain name

Post by frev » Fri Apr 05, 2013 12:43 pm

If you don't mind me asking, how does the service ts3dns.com do it?

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12218
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: teamspeak 3 domain name

Post by Edge100x » Fri Apr 05, 2013 1:10 pm

The 3rd-party service likely uses the TSDNS system, as that's the easiest way to go about it. That's what we use internally to make addresses like "atlanta.ts.nfoservers.com" work.

SRV records also are supposed to work (http://support.teamspeakusa.com/index.p ... rv-records), but I haven't experimented with those.

frev
New to forums
New to forums
Posts: 3
Joined: Fri Apr 05, 2013 11:27 am

Re: teamspeak 3 domain name

Post by frev » Tue Apr 09, 2013 12:47 pm

sweet, i finally made it work. To anyone wondering what I did to make it work, all you need to do is setup an A record then a SRV record:
First, I set an A record where frev.ubgaming.tk = xxx.xxx.xxx (ts ip)
Then, i setup an SRV in the following format:
Service is: _ts3
Protocol is: _udp
Name is: voice (or whatever subdomain you want)
Priority: 0 (default)
Weight: 10 (default)
Port: 7120 (your ts port)
target: frev.ubgaming.tk (your A record target)
TTL: 3600

Nomufftotuff
New to forums
New to forums
Posts: 10
Joined: Wed Aug 12, 2015 10:27 am

Re: teamspeak 3 domain name

Post by Nomufftotuff » Wed Aug 12, 2015 10:52 am

so does this alow you to search (MUFF Zone) for example and link to my TS3 server?

Post Reply