AI not reacting to players / resetting (Headless Client)

Post Reply
Dr. Mannulus
New to forums
New to forums
Posts: 13
Joined: Thu Jun 13, 2013 4:49 pm

AI not reacting to players / resetting (Headless Client)

Post by Dr. Mannulus » Mon Dec 18, 2017 11:51 am

We are currently using a Headless Client for the AI. These issues are not there if I don't use HC.

I am noticing that the AI walk around when under fire, seemingly ignoring our shots. Every once in a while they will start to shoot back but then they get up and return to walking again. I been using HC for years and I never had this issue before so I thought I would check to see if anyone else has had this issue before.

Video Evidence:

https://www.youtube.com/watch?v=cqXQGba_b9I

https://www.youtube.com/watch?v=9W81cAgD5MY

Caliban55
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 436
Joined: Sat Sep 04, 2010 10:20 am
Location: Cologne, Gemany
Contact:

Re: AI not reacting to players / resetting (Headless Client)

Post by Caliban55 » Tue Dec 19, 2017 3:24 am

This sounds like a locality issue with the headless client and where the AI is created.

The AI has to be created on the machine running the HC, or the ownership of already created AI units/groups has to be transferred over to the HC machine. It can very well be that with the latest ArmA3 release Bohemia changed the init order of core config files and the HC code is affected by this.

You will have to check in your mission code where and how the AI is created and then make sure that the HC machine is the owner of these groups/units. You can check it with the following commands:
https://community.bistudio.com/wiki/owner
https://community.bistudio.com/wiki/setGroupOwner

This requires advanced knowledge on coding and code execution for ArmA (sorry, there is no easy fix for this, except to stop using a HC).

Dr. Mannulus
New to forums
New to forums
Posts: 13
Joined: Thu Jun 13, 2013 4:49 pm

Re: AI not reacting to players / resetting (Headless Client)

Post by Dr. Mannulus » Tue Dec 19, 2017 10:29 pm

We figured out the issue, it was the timing of the transfer of the AI to the HC and was losing the KnowsAbout info during the transfer.

Post Reply