China Rising

Cain
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 183
Joined: Sat Sep 01, 2012 6:27 am

China Rising

Post by Cain » Thu Dec 19, 2013 6:39 am

For the first time I'm attempting to run all China Rising maps.

I'm using the NFO map cycler, CQ64.

the first map that ran however was Siege of Shanghai???

Do I need to pick Air superiority to run CR maps?? <scratching head>

10-78 Busterking
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 78
Joined: Tue Dec 06, 2011 5:04 am

Re: China Rising

Post by 10-78 Busterking » Thu Dec 19, 2013 6:53 am

In additional settings do you have the Preset map cycle: set to (use your map cycle) ?

Cyberbang3r
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 83
Joined: Wed Oct 30, 2013 6:14 am
Location: Connecticut
Contact:

Re: China Rising

Post by Cyberbang3r » Thu Dec 19, 2013 12:53 pm

Just match them both --> Don't use "use your own"...

Just use "CR only" and u don't need to choose AS...

Cain
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 183
Joined: Sat Sep 01, 2012 6:27 am

Re: China Rising

Post by Cain » Thu Dec 19, 2013 5:58 pm

Thx for the help! Much appreciated.

Cain
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 183
Joined: Sat Sep 01, 2012 6:27 am

Re: China Rising

Post by Cain » Fri Dec 20, 2013 4:01 am

No matter what I do, the first map after a reboot is siege of shanghai ...

Any thoughts on how to fix that?

mikedbom
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 82
Joined: Thu Dec 06, 2012 3:40 pm
Location: Rocklin, CA
Contact:

Re: China Rising

Post by mikedbom » Fri Dec 20, 2013 8:52 am

have you tried rotating the maps a few times to see if CR picks up?
Image
Image

Cyberbang3r
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 83
Joined: Wed Oct 30, 2013 6:14 am
Location: Connecticut
Contact:

Re: China Rising

Post by Cyberbang3r » Fri Dec 20, 2013 12:33 pm

Cain wrote:No matter what I do, the first map after a reboot is siege of shanghai ...

Any thoughts on how to fix that?

I put 1 round of cr only (first) and 1 round (base) and I do not use random all... Works for me...

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12270
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: China Rising

Post by Edge100x » Fri Dec 20, 2013 12:56 pm

Cain, if you use a preset map cycle, the game will always boot up with the map from the beginning of that, because it ignores the map cycle file. That first map is most likely Shanghai. However, if you use our cycler to define your own, our system is designed to automatically switch you away from that first map within a minute, transitioning to the one that you want the server to actually start with instead.

Cain
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 183
Joined: Sat Sep 01, 2012 6:27 am

Re: China Rising

Post by Cain » Sat Dec 21, 2013 6:49 am

Thx John.

I use the NFO "mapcycler", but I do use the "Preset Mapcycle: Conquest Classics" it was my understanding I had to do that in order to get the Quick connect traffic??

The NFO mapcycler has always been a mystery to me. The start map is always the second or third from the bottom, I've never been able to get the start map to be the actual map I want to start.

Is there some trick to getting the start map to being the one you want??

User avatar
Cris
A regular
A regular
Posts: 46
Joined: Sat Nov 02, 2013 12:51 pm

Re: China Rising

Post by Cris » Sat Dec 21, 2013 10:00 am

Cain wrote:Thx John.

I use the NFO "mapcycler", but I do use the "Preset Mapcycle: Conquest Classics" it was my understanding I had to do that in order to get the Quick connect traffic??

The NFO mapcycler has always been a mystery to me. The start map is always the second or third from the bottom, I've never been able to get the start map to be the actual map I want to start.

Is there some trick to getting the start map to being the one you want??
You are correct, Cain. I switched ours back to Official yesterday and used the NFO map cycler only to find it loaded the 7th map down on the list.
Image

Cain
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 183
Joined: Sat Sep 01, 2012 6:27 am

Re: China Rising

Post by Cain » Sat Dec 21, 2013 10:28 am

Glad that is not just me, I would love for the NFO mapcycler to load the FIRST map in the list as the start map, or perhaps give us some other way to reliably set the start map...

Also, Cris, the first map to load depends on how many maps are in the map cycler, and which map it is.

Grrrrrr..

User avatar
kraze
Staff
Staff
Posts: 4359
Joined: Fri Sep 17, 2010 9:06 am
Location: California

Re: China Rising

Post by kraze » Sat Dec 21, 2013 10:30 am

This is due to the preset mapcycle, If I remember correctly it's a game bug and using our mapcycle allows you to run your own map cycle while still staying official and without going custom.
@Kraze^NFo> Juski has a very valid point
@Juski> Got my new signature, thanks!
@Kraze^NFo> Out of context!
@Juski> Doesn't matter!
@Juski> You said I had a valid point! You can't take it back now! It's out there!

Cain
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 183
Joined: Sat Sep 01, 2012 6:27 am

Re: China Rising

Post by Cain » Sat Dec 21, 2013 11:23 am

Perhaps NFO can figure out a way for us to set the Start map, when using the map cycler??

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12270
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: China Rising

Post by Edge100x » Sat Dec 21, 2013 2:36 pm

The cycler should pick up where it left off when the server is restarted. That is, the next map played should be the one that was going to be next when the server was last running.

Cain
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 183
Joined: Sat Sep 01, 2012 6:27 am

Re: China Rising

Post by Cain » Sat Dec 21, 2013 5:33 pm

So how do I set a start map, that will always be the start map, either when I manually restart, or the server crashes??

I want a fixed start map, and I suspect others do as well.

Post Reply