Hanging on Map Change

Jamesonp
New to forums
New to forums
Posts: 4
Joined: Wed Jun 10, 2009 9:06 pm

Hanging on Map Change

Post by Jamesonp » Sun Mar 09, 2014 10:59 am

I'm sure we've all experienced it but what causes it? Can anybody from NFo comment on what the cause of this horrible bug is?

Clumppy
A regular
A regular
Posts: 43
Joined: Wed Oct 30, 2013 2:12 pm

Re: Hanging on Map Change

Post by Clumppy » Sun Mar 09, 2014 6:10 pm

Yeah had that happen to my server not to long ago tonight. Been a few nights now with it hanging recently more often.
Image

User avatar
TimSad
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 754
Joined: Thu Jun 30, 2011 6:27 pm

Re: Hanging on Map Change

Post by TimSad » Sun Mar 16, 2014 9:18 pm

This has been happening to us more frequently now it seems. I was luckily around to see my TDM server do this exact thing just now (10:15pm PDT 3/16) and lost all but 8 of the players before I was able to nudge it to load another map. We need to get this fixed. Any word on it?
                                                Our NFO Battlefield Servers!
ImageImage
Image

User avatar
TimSad
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 754
Joined: Thu Jun 30, 2011 6:27 pm

Re: Hanging on Map Change

Post by TimSad » Tue Mar 18, 2014 7:29 pm

It has just happened again on my TDM server! Seems to always be TDM!

EDIT:

This time I had no choice but to restart the server. I couldn't nudge it to any map at all this time! :x
                                                Our NFO Battlefield Servers!
ImageImage
Image

Spyderspartan
A regular
A regular
Posts: 36
Joined: Sat Oct 29, 2011 5:04 pm

Re: Hanging on Map Change

Post by Spyderspartan » Thu Mar 20, 2014 2:30 pm

It's happened to us the last two days. After this billing cycle I think I'm done with this game. Just so disappointed.

marrr
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 115
Joined: Sat Sep 10, 2011 3:38 pm

Re: Hanging on Map Change

Post by marrr » Thu Mar 20, 2014 2:40 pm

this happens to me all the time.

User avatar
TimSad
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 754
Joined: Thu Jun 30, 2011 6:27 pm

Re: Hanging on Map Change

Post by TimSad » Thu Mar 20, 2014 9:36 pm

Happened YET AGAIN tonight! The TDM server was on the map Siege of Shanghai and trying to load Gulf of Oman. This time, thankfully, I was able to nudge it by commanding it to load the next map (double clicked the next map, Gulf of Oman, in Procon).

Can anyone tell me if DICE is aware of this issue so that I can know that they'll at least attempt to fix it?
                                                Our NFO Battlefield Servers!
ImageImage
Image

ADKGamers
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 90
Joined: Mon Oct 28, 2013 4:19 pm

Re: Hanging on Map Change

Post by ADKGamers » Thu Mar 27, 2014 10:14 pm

Tim, it's not just you for the hanging of maps. . . it happens to us as well. Quite often = /
http://www.ADKGamers.com - =ADK= Multi Gaming Community

User avatar
TimSad
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 754
Joined: Thu Jun 30, 2011 6:27 pm

Re: Hanging on Map Change

Post by TimSad » Thu Mar 27, 2014 10:36 pm

It mostly happens whenever I try to set another map further in the rotation as the next map. But, it still happens sometimes when that is not the case.
                                                Our NFO Battlefield Servers!
ImageImage
Image

User avatar
TimSad
This is my homepage
This is my homepage
Posts: 754
Joined: Thu Jun 30, 2011 6:27 pm

Re: Hanging on Map Change

Post by TimSad » Wed Apr 02, 2014 9:10 pm

I've had this happen at least 3 times on my Conquest server ever since Naval Strike came out. I've been running Naval Strike maps only since it has been released, too.
                                                Our NFO Battlefield Servers!
ImageImage
Image

geronimo
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 24
Joined: Sat Nov 12, 2011 6:49 am
Location: USA
Contact:

Re: Hanging on Map Change

Post by geronimo » Sun Apr 06, 2014 9:51 pm

This only happens on our 32 slot Rush server. Many players have been composing and the say it only happens on our Rush server.
Our Rush server is located in Atlanta. It's on a 6 core VDS.
Maybe we should all post our server info and any other details that could give us as something in common besides the obvious , that we are all hosted by NFO.
Can non admins register and post on these forums too? If so, I will get others who are affected to post with their specs and include their internet provider info.
This problem is not going to fix itself.

User avatar
Edge100x
Founder
Founder
Posts: 12309
Joined: Thu Apr 18, 2002 11:04 pm
Location: Seattle
Contact:

Re: Hanging on Map Change

Post by Edge100x » Sun Apr 06, 2014 9:58 pm

To clarify, is this happening even when 3rd party rcon tools are not in use? Does it happen when NFO's map cycler is also turned off?

It is unlikely that this would be specific to our network.

geronimo
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 24
Joined: Sat Nov 12, 2011 6:49 am
Location: USA
Contact:

Re: Hanging on Map Change

Post by geronimo » Mon Apr 07, 2014 3:23 am

I will try shutting down the rcon tools for the Rush server when those players that are affected are on the server and see what happens.
I can only relay what is being said by those players: "It only happens on our (Rush) server"
From reading thru this thread it's not only affecting Rush servers. In our case, it's only the Rush server.
Can we reinstall the game on the server and keep the guid so the server remains on the Favorites?
We need to start somewhere

geronimo
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 24
Joined: Sat Nov 12, 2011 6:49 am
Location: USA
Contact:

Re: Hanging on Map Change

Post by geronimo » Mon Apr 07, 2014 3:55 am

OK, this is what I found. The only server we were using the NFO "Map Cycler" was our Rush server. The Rush server is the only server we were getting reports of the server hanging (for some players) between maps. None of our other 4 servers were having complaints.
I shut down all admin tools. Set the map rotation via the "MapList.txt" restarted the server and it went to the first map on the list and not to Shang hai.
This may have been the problem. I will update as I learn more.
I would suggest other admins do the same and see how it goes.

OddJob001_XI
A semi-regular
A semi-regular
Posts: 29
Joined: Sat Feb 22, 2014 6:53 pm

Re: Hanging on Map Change

Post by OddJob001_XI » Sun Apr 13, 2014 10:54 am

We have had 6 map rotation 'hangups' in the last 3 days. Twice again this morning. This was with NFO only map cycler. We are now removing the NFO map cycler and will let Procon handle the maps to see what happens. Will report back.

Post Reply